Pljačka vozila s 18 miliona dinara kod Leposavića

Vesti 18. jun 201815:52 > 15:58
Shutterstock

Vozilo za transport novca banaka iz centralne Srbije na Kosovu i Metohiji, firme "Henderson", opljačkano je danas oko 11 sati u blizini mesta Kajkovo kod Leposavića na severu Kosova, drugi put za dve godine, ali je policija pronašla deo novca.

Lokalni mediji su objavili da je ukradeno 18 miliona dinara.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti rekao je da je grupa sa najmanje dva vozila presrela kombi firme „Henderson“ i uz upotrebu vatrenog oružja otela novac.

„Napadače koji su se sporednim putevima krenuli ka južnoj Mitrovici susrela je patrola Kosovske policije iz Regiona Mitrovica Jug u blizini sela Meljanica prilikom čega su pljačkaši u vozilu ‘škoda oktavija’ doživeli saobraćajnu nesreću“, kazao je Hoti.

On dodaje da su pljačkaši uspeli da pređu u drugo vozilo „ppel zafir“ zatamnjenih prozora kojim su nastavili put prema selu Kačandol i mestima koja vode ka opštini Podujevu.

„U vozilu ‘škoda’ koje su osumnjičeni za ovu pljačku koristili pronašli smo brojne dokaze, a između ostalog i novac za koji se sumnja da je otet, vatreno oružje, uređaj za ometanje radio veze i vozačku dozvolu“, kazao je Hoti.

Na licu mesta još uvek su pripadnici Kosovske policije i forenzičari.

Zbog ovog događaja, na putu Kosovska Mitrovica – Raška, stvorile su se velike kolone vozila, a saobraćaj se odvijao jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Firma „Henderson“ našla se na meti pljačkaša i u maju prošle godine, kada su napadači, na oko 20 metara od administrativnog prelaza Jarinje, pokušali da otmu novac u trenutku primopredaje.