Sav novac s računa Jelene Ognjanović doniran za lečenje dece

Vesti 04. mar 201510:52 > 11:05
N1

Jelena i Nebojša Ognjanović saopštili su da su, u vidu donacija za lečenje dece, utrošili sav preostao novac sa Jeleninog računa sakupljen za lečenje njihove pokojne ćerke Tijane.

Prema njihovim rečima, novcem sa računa Jelene Ognjanović ukupno je realizovano 12 humanitarnih donacija.

pročitajte još:

Poslednja donacija je realizovana 3. marta 2015. godine kada smo uplatili iznos od 120.000 evra za lečenje male Petre Cvetković koja boluje od Neuroblastoma, naveli su Ognjanovići.

Oni dodaju da su primili još 29 poziva za pomoć.

Uglavnom su u pitanju hitne medicinske intervencije i oboleli koji boluju od bolesti koje brzo napreduju i koje su opasne po život a kojima trenutno  nismo u mogućnosti da pomognemo, saopštili su Tijanini roditelji.

S druge strane, kako su naveli, na računu na ime Nebojše Ognjanovića nalaze se određena novčana sredstva, ali su ona blokirana.

Ta sredstva sve vreme smatramo delom Tijaninog novca i koja smo oduvek nameravali da u celosti utrošimo u vidu humanitarne novčane pomoći za potrebe lečenja obolele dece. Međutim, navedena sredstva su blokirana te nismo u mogućnosti da istima raspolažemo, rekli su Ognjanovići.

S obzirom da veliki broj obolele dece koja su se molbama obratila za pomoć čeka odgovor i nada se neophodno potrebnoj pomoći, Ognjanovići kažu da su se obratili i nadležnom tužiocu sa molbom da dozvoli da se ta novčana sredstva odblokiraju kako bi i ona bila utrošena u vidu humanitarne novčane pomoći. U Tužilaštvu kažu da zahtev još nije stigao, a da će se postupajući tužilac izjasniti kad dobije molbu.