Stefanović: Prikupljeno dovoljno dokaza protiv Marjanovića

Vesti 13. jul 201811:29 > 11:35
Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da policija i tužilaštvo smatraju da su prikupili dovoljno dokaza za osuđujuću presudu Zoranu Majanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović. On dodaje da puštanje iz pritvora ne znači da protiv Marjanovića nema dokaza.

„Ljudi iz policije i tužilaštva u trenutku kada je podignuta optužnica su smatrali da prikupljeno dovoljno dokaza koji njega inkriminišu i koji su dovoljni za osuđujuću presudu. To je suština“, rekao je Stefanović za Televiziju Pink.  

On je dodao da ne želi da komentariše odluke suda, ali da se u javnosti stvorila iskrivljena slika da je Zoran Majanović pušten na slobodu, jer nema dokaza protiv njega.  

„Pritvor se određuje osumnjičenim, a Marjanović je jedini osumnjičen u ovom slučaju. Osumnjičen je za teško krivično delo, za ubistvo koje je počinjeno na zverski, brutalan način“, kazao je ministar unutrašnjih poslova i dodao da se pritvor osumnjičenom određuje da ne bi ponovio krivično delo, da ne bi uticao na svedoke, uznemiravao javnost ili pobegao iz zemlje.  

Puštanje iz pritvora nema veze s tim da li je neko kriv ili nije kriv, naveo je Stefanović.  

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Zoranu Marjanoviću. Sud je usvojio žalbu branilaca okrivljenog na odluku Višeg suda u Beogradu od 26. juna kojom je pritvor Marjanoviću bio produžen za još 30 dana.  

Zoran Marjanović uhapšen je sredinom septembra prošle godine zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu. 

Telo Jelene Marjanović nađeno je na nasipu u beogradskom naselju Borča 3. aprila 2016. godine.