Đaci ostavljeni bez smeštaja u Španiji, nisu krenuli kući

Vesti 14. jul 201808:49 > 16:17
Josep Lago / AFP

Grupa od oko 150 učenika koja se pre dva dana uputila u Španiju na ekskurziju, gde je ostala bez plaćenog smeštaja, ipak nije krenula za Srbiju. Roditelji đaka za N1 kažu da je situacija konfuzna, ali da njihova deca danas verovatno neće krenuti kući.

Po dolasku u španski grad Ljoret de Mar, ova grupa nije mogla da uđe u hotelski smeštaj koji je bio rezervisan u okviru aranžmana uplaćenog u agenciji „B2R“, kažu za N1 roditelji koji su poslali decu u to letovalište.

Đaci su sinoć dobili prenoćište u nekom hotelu čije ime roditelji, kako navode, nisu dobili. Roditelji za N1 kažu da se deca nalaze u holu jednog hotela, nemaju smeštaj, a za hranu se snalaze sami, od svog džeparca.

Osim toga, roditelji navode da je vođa puta tokom puta ka Španijii i destinaciji ekskurzije od dece sakupljao novac u iznosu od 85 evra za izlete za Barselonu. Izleti neće biti realizovani, a upitno je da li će novac biti vraćen, navode roditelji.

U Španiju su krenula tri autobusa, u kojima su đaci iz Devete i drugih beogradskih gimnazija.

Iako je trebalo da u hotelske sobe budu smešteni još juče tokom prepodneva, srednjoškolci su skoro čitava dan proveli u holu hotela, a traženo im je, prema rečima roditelja, da svojim novcem plate prenoćište.

Roditelji kažu da je putovanje prvobitno trebalo da realizuje agencija „Planeta promet“, za koju su utvrdili da je pre nekoliko meseci izgubila licencu, ali je potom organizaciju ekskurzije preuzela agencija B2R.

Učenici su krenuli dan kasnije od planiranog 11. jula, jer su im u međuvremenu promenili hotel.

Niko iz agencije se do juče nije javljao na pozive roditelja.