Tužilaštvo: Nema rupa od metaka na automobilu Cvetkovića

Vesti 19. jul 201815:48 > 22:39
N1

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je da na automobilu novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića pregledom nisu uočena oštećenja niti rupe od metaka, za koje on tvrdi da su nastale kada su nepoznate osobe u sredu uveče pokušale da ga ubiju paljbom iz automatskog oružja. Cvetković ocenio saopštenje kao "notornu laž".

U saopštenju izdatom nakon saslušanja Cvetkovića, tužilaštvo je navelo da je po njegovoj prijavi da su na njega pucali iz vozila u pokretu zatražilo da dođe u svojstvu građanina i da izjavu o tvrdnjama koje je izneo u medijima.  

„Cvetković je, između ostalog, nadležnom tužiocu izjavio da je ‘spreman da da dodatna pojašnjena, ali da mu je potrebno tri do četiri dana kako bi informacije dostavio nadležnom tužiocu'“, navodi se.  

Tužilaštvo je, takođe, naveo da je Cvetković odbio poligrafsko testiranje, nakon čega je otišao kući.  

Cvetković je ranije izjavio da je na njega u sredu uveče nepoznata osoba pucala iz automatskog oružja i da je njegov suvozač uzvratio paljbu iz pištolja.  

On je naveo da su na njegovim kolima nastala oštećenja i da su vidljive rupe od metaka.  

Cvetković je ranije prijavio da je bio otet nekoliko dana, dok je u međuvremenu doživeo i jedan fizički napad u kafiću.

Cvetković: Saopštenje je notorna laž

Novinar Stefan Cvetković odbacio je kao „notornu laž“ saopštenje Višeg tužilaštva u Pančevu u kome se navodi da na automobilu koji je vozio, a na koji su po njegovim rečima pucale nepoznate osobe, nisu pronađene rupe od metaka.

„Policija je pregledala automobil mog oca, koji sinoć nisam vozio, niti je na taj automobil pucano“, kazao je Cvetković agenciji Beta.  

On je kazao da se pucnjava dogodila dok je vozio automobil u vlasništvu osobe koja je zaposlena u službama bezbednosti Srbije, a koja se u tom momentu nalazila na suvozačkom mestu.  

Cvetković je odbacio i navode Tužilaštva da nije želeo da se podvrgne testiranju na poligrafu i rekao da će to učiniti onog momenta kada se povodom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, poligrafskom testiranju podvrgne i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Oduzet mi je pasoš na prelazu s Rumunijom“

Cvetković kaže da mu je oduzet pasoš, te da mu je onemogućeno kretanje. On je agenciji Beta ispričao da je oko 19 sati došao na granicu sa Rumunijom, u koju je krenuo da se „nađe na kratko sa jednim prijateljem na sastanku“, ali je zaustavljen i policija ga je tamo zadržala tri sata, nakon čega mu je oduzet pasoš. 

Cvetković je kazao da mu je uručeno rešenje o oduzimanju putne isprave, a na osnovu „odluke sudije Osnovnog suda u Vršcu“.

Dodao je da nije dobio nikakvo drugo objašnjenje zašto mu je ograničeno kretanje i zašto mu je oduzet pasoš, te da nije ni uspeo da pređe granicu.