Vodič iz Srbije za N1: Vidimo dim i obližnja brda koja gore

Vesti 24. jul 201819:01 > 19:05
N1

Za N1 je pred početak dnevnika govorio i turistički vodič Miloš Zubić koji je potvrdio da je grupa turista koji se nalaze u Glifadi, nadomak Atine, i u Lutraki na 80 km od Atine bezbedna.

Zubić je posvedočio i da je u noći između nedelje i ponedeljka video kada je požar izbio u mestu Kineta, na putu do aerodroma, kao i da je autoput ubrzo bio zatvoren. Uprkos tome, svi turisti su alternativnim putevima stigli na bezbedna mesta.

 „U toku noći nedelja na ponedeljak, mi smo krenuli u pravcu aerodroma negde oko 4.30 i tada je požar i započeo. U međuvremenu oko 3 popodne je eskalirao. Nadolazeći vetar orkanskih vrednosti je proširio taj požar do tih razmera da su oni bili prisiljeni da zatvore auto-put, tako da nisu svi putevi bili prohodni, ali smo alternativnim pravcima putnike vratili bezbedno“, rekao je.

On kaže da su sve goste evakuisali u Glifadu, koja je južno od Atine i potpuno bezbedna, daleko od istočne obale gde je najveći broj žrtava registrovan.

„Što se tiče nas na drugoj strani, na 80 km od Atine u pravcu Peloponeza, požar besni u Kineti. Mi vidimo te oblake iznad nas, mi vidimo obližnja brda koja gore, ali nas policijska služba uverava da nema opasnosti za naše goste…“, dodao je Zubić.