Deda Jelene Đoković pronađen vezan i opljačkan

Pixabay/ilustracija

Deda supruge tenisera Novaka Đokovića, Jelene, pronađen je vezan za metalnu konstrukciju u blizini Ljiga, nakon što su razbojnici upali u njegovu kuću i opljačkali ga. Tokom dana u javnosti su se pojavile i spekulacije da su napadači od porodice tražili dva miliona evra za otkup.

Milosava Radisavljevića, dedu Jelene Đokovića, prolaznici su oko osam ujutru pronašli vezanog za strujni dalekovod u kukuruzištu kod sela Ćućin. Radisavljević je bio svestan i vezan metalnim lisicama. Oslobodila ga je policija.

Policija je odmah obavila razgovor sa pronađenim muškarcem, koji je tom prilikom izjavio da su jutros oko 3 sata u njegovu kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika koji su mu iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i jedan mobilni telefon, a zatim su ga izveli iz kuće i vezali za dalekovod koji se nalazi u blizini kuće, navedeno je.

Radisavljević nije imao vidljive povrede, a zbog pretrpljenog straha prevezen je u valjevsku bolnicu.

Policija je odmah započela potragu za razbojnicima.

Medijima se pronela vest da su napadači, od porodice Milosava Radisavljevića, zapravo tražili otkup od 2 miliona evra, kako bi ga oslobodili. Prema novinskim navodima te izjave davao je predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević. Međutim, Lazarević je za N1 rekao da do daljeg ne želi da se oglašava kako ne bi remetio istragu koja je u toku.

„Pronašli smo ga vezanog lisicama za betonsku banderu u kukuruzištu, odakle je dozivao u pomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć. Kontaktirali smo već nekoliko puta njegovu ćerku Veru Mitić, Novakovu taštu, koja se trenutno nalazi u Monte Karlu, i koja nam je rekla da njenom bratu stižu poruke u kojima se traži dva miliona evra za otkup“, naveo je Lazarević ranije danas.

Policija je o ovom slučaju obavestila tužilaštvo u Valjevu i traga za počiniocima.

PR tim Novaka Đokovića saopštio je da porodica dede Jelene Đoković, kome su u kuću upali napadači, kidnapovali ga i odveli u polje, u potpunom šoku.

„Porodica Miloslava Radisavljevića, iz Ljiga, kome su sinoć u kuću upali napadači, kidnapovali ga i odveli u polje udaljeno par kilometara, u potpunom je šoku zbog svega što se desilo“, navodi se u saopštenju.

„Miloslav, deda Jelene Đoković, zbog svih okolnosti nije u stanju da daje izjave medijima, baš kao ni Novak i Jelena, ali se zahvaljuju policiji na brzoj reakciji. Zbog činjenice da je istraga još uvek u toku, moli se javnost za razumevanje“, navodi PR tim srpskog tenisera.