Lečić: Opozicija se polako vraća u život

Vesti 10. mar 201509:58 > 10:34
Izvor: N1

Opozicija se polako vraća, a to nije lako, to je proces, kaže glumac i demokrata Branislav Lečić.

Lečič je, gostujući u Novom danu, na konstataciju da je javnost saglasna oko toga da opozicije nema, da je slaba, naveo da je razlog za to bio šok, jer DS, prvenstveno, nije očekivao neuspeh na izborima.

„Opozicija se sada polako vraća u život, i to nije lako, to je proces… I bilo bi dobro da se to reši i bilo bi dobro zbog svih, ne samo zbog građana, nego i zbog SNS“, kaže Lečić.

Pročitajte još:

Naš proslavljeni glumac bio je učesnik protesta 9. marta, i 5. oktobra. Posle revolucije 2000. godine, postao je ministar kulture u prvoj demokratskoj vladi. Bio je član DS, zatim LDP, koju napušta 2007, kasnije prelazi u Demohrišćansku stranku Srbije. Prošlog leta vratio se u Demokratsku stranku, kada je na njeno čelo stupio Bojan Pajtić.

Kaže da njegovi angažmani nisu politički, i da je njegova uloga u politici vezana za sudbinu ovoga naroda.

Na pitanje šta misli o „Vladi u senci“ koju je lider demokrata predstavio prošlog vikenda, kaže da „ona nema neku specijalnu delatnost, neku strukturu koja će nešto uraditi“.

Ali naglašava činjenicu da se, sa resorima koje je najavila, paralelno može kontrolisati svaki potez vlasti. Postojaće mogućnost da se kroz te sektore kaže nešto na tu, stručnu temu, dodaje Lečić.

Osvrćući se na Vladu, citirao je jednu građanku koja je rekla: „Ja bih volela ja da budem ponosna na vlast, a ne da oni budu ponosni na sebe“.

Lečić je učestvovao na protestima 1991, u „Plišanoj revoluciji“ sa studentima na Terazijama, koji su od 10. do 14. marta tražili da se smene čelnici državne televizije, oslobode uhapšeni za vreme protesta 9. marta, i da Studio B i Radio B92 nastave sa radom.

Studenti su tada uspeli da se izbore za svoj zahteve, a od Vuka Draškovića se u poslednje vreme moglo čuti da je Lečić bio taj koji nije dozvolio da se, nakon izlaska iz pritvora, priključi i obrati studentima.

„Njemu treba neki alibi za njegovo laviranje, tako da sam ja možda bio pogodan za to, ali to nije tačno“, naveo je Lečić dodajući da je taj skup studenata i doveo do Vukovog oslobađanja.

Više o tome pogledajte u videu ispod: