Vulin: Građani Srbije mogu da se oslone na svoju vojsku

Vesti 04. sep 201815:23 > 15:31
N1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastali su se sa zastavnikom Dejanom Stojiljkovićem i njegovom suprugom Ankom, koji su pokazali hrabrost i humanost spašavajući život mladiću koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Novom Sadu.

Stojiljković, na službi u Vojnoj bolnici Novi Sad i njegova supruga Anka, koja je medicinska sestra, spasili su pre dva dana život sedamnestogodišnjem mladiću iz Loznice, koga je udario automobil u Bulevaru Mihaila Pupina u Novom Sadu, dok su sa svoje troje dece bili u popodnevnoj šetnji. 

„Naša dužnost i obaveza, kao pripadnika VS, je da kada se nađemo u takvoj situaciji, ono što smo naučili primenimo i pomognemo gde treba“, rekao je Stojiljković. 

Njegova supruga Anka je rekla da su u tom trenutku oboje osetili da nešto moraju da učine da bi pomogli povređenom mladiću, a najveće priznanje za iskazanu hrabrost, kako kažu, dobili su od svoje dece, koja su, posle svega, rekla da su mama i tata njihovi heroji.

Čestitajući bračnom paru Stojiljković na humanom podvigu, ministar Vulin je istakao da se pripadnici VS od svi drugih građana Srbije ne razlikuju samo po tome što nose uniformu, prolaze obuku i život provode čuvajući našu bezbednost. 

„Oni se, na prvom mestu, od svih ostalih ljudi razlikuju po tome što su uvek i bezuslovno spremni da izađu u susret svakome kome je pomoć potrebna i da žrtvuju sebe i svoj život, zdravlje i bezbednost, često i budućnost svoje porodice, da bi pomogli onome kome je pomoć potrebna i da bi bili uz svoju Srbiju i svakog čoveka kome je teško“, rekao je Vulin. 

Pridružujući se čestitkama, general Diković je istakao da je njihov postupak divan primer ljudske solidarnosti i primer primene kodeksa časti pripadnika Vojske, sa porukom da bi bilo lepo da svaki građanin bude sposoban da pomogne drugome u nevolji. 

Vulin i Diković nagradili su zastavnika Stojiljkovića i njegovu porodicu sedmodnevnim boravkom na Tari.