Mihajlović: Važno da Vučićeva poseta Kosovu protekne u miru

Vesti 08. sep 201808:59 > 09:01
Izvor: N1

Ministarka infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović ocenila je da je važno da poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji protekne u miru i bez sukoba, jer kako je navela, "ekstremisti na obe strane i deo međunarodne zajednice koji ih podržava, žele da Kosovo i Srbija budu stalni izvor nestabilnosti i sukoba".

Ona je u saopštenju navela da je važno da Vučićeva poseta prođe mirno kako bi se sačuvala bezbednost i Srba i Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji.

„Oni koji žele sukobe i nemire neće doći da žive zajedno sa Srbima i Albancima na Kosovu, zato je važno da se dva naroda demokratski dogovore o svojoj budućnosti“, kazala je Zorana Mihajlović.

Navodeći da je dogovor i kompromis „ono ćemu teže svi koji žele mirnu i sigurnu budućnost za generacije koje dolaze“, ministarka je ocenila da je poseta predsednika Srbije Kosovu „prilika da se učini još jedan važan korak u tom smeru“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeće danas dvodnevnu posetu srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji obilaskom hidroelektrane Gazivode.