Milan Mojsilović zvanično postao novi načelnik Generalštaba

Vesti 18. sep 201815:37 > 15:39
TANJUG/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Na svečanosti koja je održana u zgradi Starog Generalštaba u Beogradu formalno je dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije preuzeo Milan Mojsilović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Primopredaja dužnosti izvršena je čitanjem i uručenjem ukaza predsednika Srbije Aleksandra Vučića o prestanku profesionalne vojne službe generalu Ljubiši Dikoviću i postavljanju Mojsilovića na njegovu funkciju.

POVEZANE VESTI

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je na svečanosti kako danas „ispraćamo velikog vojnika i dočekujemo velikog vojnika“.

„General Mojsilović bio je uz svoju zemlju, učestvovao u svakom njenom teškom danu – od komandira tenka do generala. Tako i treba i tako zaslužuje pravi vojnik koji će da vodi svoju vojsku. Od njega očekujemo da jednog dana, kada on bude predavao svoju značku, ostavi vojsku boljom nego što je zatekao – uređeniju, brojniju, naoružaniju“, rekao je Vulin.

Mojsilović je zahvalio na ukazanom poverenju za postavljenje na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

„Potpuno sam svestan današnjice, ukupne kompleksne situacije, ne samo na globalnom nivou, svestan sam izazova u regionu i rizika u Srbiji, odgovornosti koje sa sobom nosi funkcija i dužnost načelnika Generalštaba i u potpunosti svestan potrebe da pravovremeno nastavimo sve započete procese u sistemu odbrane, posebno u pogledu opremanja, modernizacije Vojske Srbije“, rekao je Mojsilović.

Dosadašnji načelnik Generalštaba Ljubiša Diković izjavio je da odlazi „srećan i bogat u duši, jer je služio Srbiji“.