Svedok ne može direktno da poveže Ivanovića sa ubistvom

Vesti 11. mar 201515:15 > 15:17
Medija centar Beograd

Svedok tužilaštva Čerkin Ibiši, penzionisani novinar iz Kosovske Mitrovice, rekao je danas na suđenju grupi Srba za zločine nad Albancima da nije bio prisutan na mestu zločina 14. aprila 1999. godine, ali da je od drugih čuo da je optuženi lider SDP Oliver Ivanović bio na mestu ubistava.

Tokom davanja iskaza u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici 12. svedok tužilaštva je rekao da je Ivanovića poznavao jer je bio novinar, a optuženi sportista.

Dodao je da je Ivanovića video krajem februara 1999. godine u policijskoj uniformi sa puškom na ramenu i da je tada sa njim razmenio nekoliko reči.

„On me je video i oslovio nadimkom ‘Ćero, Ćero’, a ja sam mu uzvratio pitanjem:’I ti si tu, Olja?’, i dobio odgovor: ‘Jes, vala’, rekao je svedok.

Ibiši je na pitanje tužioca da li je Ivanović bio komandir policije odgovorio da nema takvih informacija, ali da je od drugih ljudi čuo da je Ivanović 14. aprila 1999. godine bio u ulici gde se, kako je rekao, dogodio užasan masakr.

Ibiši u periodu posle rata 1999. godine nije sretao Olivera Ivanovića.

Sudsko veće je tokom ispitivanja svedoka posebno zanimalo kako ga je optuženi oslovljavao nadimkom pri susretu iako ga nije poznavao.

U toku je pauza posle koje će iskaz pred Sudskim većem dati sledeći svedok – Besnik Sajdiju.