Janković: Politika ti je poražena, zašto ne odeš

Vesti 28. sep 201818:23 > 18:26
N1

Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković ostavio je u Beogradu, ispred Predsedništva Srbije, spisak pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a aktivisti Pokreta nosili su transparent "Ko je ubio (lidera Građanske inicijative SDP) Olivera Ivanovića".

Na papiru koji je Janković ostavio u Pionirskom parku, pisalo je: „Politika ti je poražena, zašto ne odeš? Koliko tačno košta mesto ministra? Koliko korupcije košta život radnika? Koliko nas je manje ove godine? Zašto nisi smeo na sastanak u UN? Poraz je došao po tebe“.

Pošto je ostavio papir s pitanjima za Vučića, Janković je pristalicama PSG rekao da će se i dalje okupljati svakog petka kako bi postavljali pitanja, a da će 5. oktobra podsetiti građane da je svaki „režim“ moguće smeniti i da treba da nađu novi datum u kojem će ponovo promeniti vlast.

„Svakog petka u 17 časova postavljaćemo pitanja, a kada preuzmemo Srbiju onda ćemo ih rešavati“, rekao je Janković i dodao da je cilj PSG i Građanskog bloka 381 da uspostave „normalan život građana“, sa platama i penzijama od kojih mogu da žive.

On je poručio da će se „Srbija probuditi“.

Skup su obezbeđivale jake policijske snage, jer su se nedaleko istovremeno okupile pristalice lidera Srpske desnice Miše Vacića i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića.