Tači: Imao sam čast da obiđem čamcem jezero Gazivode

Vesti 29. sep 201815:00 > 15:08
Kabinet Hašima Tačija

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio kako je imao čast da prošeta po severu Kosova, da čamcem obiđe jezero Gazivoda i istakao da je to deo teritorije Republike Kosovo.

U obraćanju medijima na jezeru Gazivoda, Tači je rekao da je, prilikom posete, imao posebne emocije obilazeći ovaj deo Kosova.

„I danas sa ovog lepog mesta, i snaznog energetskog i poljoprivrednog kapaciteta Republike Kosovo šaljem najbolju poruku za sve građane Kosova, da radimo zajedno za novo evropsko Kosovo, Kosovo u NATO i EU. Kosovo je jedno, multietničko, nezavisno i suvereno. Razgovori koji će se odviti u narednim danima i mesecima u Briselu biće za mir, stabilnost i međusobno priznanje”, kazao je Tači.

„Sreo sam se sa nekim lokalnim Srbima sa kojima sam u prijateljskom i srdačnom razgovoru popio kafu. Ja služim svim građanima Kosova“, rekao je Tači.

Zajedno sa Tačijem u poseti Gazivodama i prelazu Brnjak su bili ministar finansija Bedri Hamza, direktor Kosovske obaveštajne agencije Špend Ahmeti i direktor Kosovske policije Rašit Ćalaj.

Agencija Beta saznaje da su se svi pripadnici Rosu povukli sa severa i vratili u svoje baze kada je Tači završio posetu Gazivodama i Brnjaku.