Umesto đaka generacije, na ekskurziju otišao funkcioner

Vesti 05. okt 201818:59 > 19:20
N1

Umesto vukovca i đaka generacije gimnazije ''Sveti Ahilije'' u Arilju, na matursku ekskurziju u Italiju otišao je predsednik Skupštine opštine Dragiša Terzić sa suprugom. Ta vest izazvala je bes stanovnika Arilja.

Meštani Arilja su u neverici i pitaju se koji je razlog da političar ide sa đacima na ekskurziju, dok najbolji među onima kojima je ona namenjena sede kući, jer verovatno nemaju novca.

„Ova država ne vodi računa o onima kojima treba da se vodi. Tom detetu je morao da se nađe način da ode na ekskurziju“, kaže jedan Ariljac.

„Sramota. Dragiša je mogao da ide o svom trošku,a ne sa decom“, smatra jedna meštanka, dok druga napominje da je katastrofa da odlični učenici ne mogu da idu, dok ide političar sa ženom.

Predsednik ariljske Skupštine Dragiša Terzić, inače član Srpske narodne partije, u izjavi za N1 iz Italije poručuje da je na ekskurziju pošao na insistiranje direktora gimnazije Ranka Davidovića, kako bi se ona uopšte realizovala, jer je bio prijavljen nedovoljan broj đaka.

„Odgovorno tvrdim da odlazak na ekskurziju sa našim đacima moja supruga i ja lično plaćamo. Ne bih ni krenuo na ekskurziju da me direktor Davidović nije pozvao da idem i što se mene tiče ja stvarno ne vidim u čemu sam tu pogrešio“, kaže Terzić za N1.

Direktor gimnazije takođe je otputovao na sedmodnevnu ekskurziju u Italiju sa đacima. U njegovom odsustvu niko u školi nije želeo da govori o ovom problemu.

A kako Radio Arilje prenosi, direktor Ranko Davidović podneo je iz Italije školskom odboru gimnazije Sveti Ahilije neopozivu ostavku.