Mladić poginuo na Tari pokušavajući da napravi selfi

Vesti 13. okt 201823:30 > 23:34
N1

Mladić iz Beograda (27) poginuo je sinoć na putu Perućac- Mitrovac na planini Tara.

U pokušaju da napravi selfi snimak sa društvom, mladić je sa litice pao u provaliju duboku 200 metara. Spasilačkim ekipama bilo je potrebno pet sati da izvuku njegovo telo, kaže Milisav Mijatović, rendžer Nacionalnog parka Tara.

 “Mi smo krenuli u potragu za njim, posle nekih otprilike 150 metara našli smo lice koje je bilo zakačeno za drvo. Lice je preminulo na licu mesta. Već kada je pao on se već upokojio”, objašnjava Mijatović.

Nesreća se dogodila sinoć oko 18 časova, a u akciji spasavanja učestvovalo je osam vatrogasaca iz Bajine Bašte i Užica, kao i članovi rendžerske službe.

“Sama planina Tara je veoma strma i divlja. To je cela jedna vertikala koja se penje od Perućca prema Mitrovcu. Ona je visoka nekih 800 metara, pa put prolazi od Perućca do Mitrovca tom stranom”, ističe Mijatović.

Iz Nacionalnog parka ističi da ovakvenesreće sa smrtnim ishodom nisu neuobičajene na tom terenu, jer turisti često ne koriste 280 kilometara obeleženih staza, već se kreću po neobeleženim stazama i nepristupačnom terenu, dovodeći sebe u opasnost.