MUP nema informacije da je Ljajić deo kriminalne grupe

Vesti 31. okt 201815:48 > 15:48
Prinstcreen

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da MUP ne raspolaže informacijama da je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić deo neke kriminalne grupe.

„Lično ja u to ne bih mogao da poverujem“, rekao je Stefanović u Skupštinu Srbije tokom rasprave o zakonima iz oblasti unutrašnjih poslova.

POVEZANE VESTI

Optužbe na račun Ljajića da je vođa jednog od najjačih narko kartela u Srbiji juče je u parlamentu izneo šef radikala Vojislav Šešelj, a tu temu danas je pokrenula poslanica SRS Vjerica Radeta.

Ona je Stefanoviću rekla da se on zaklinje na borbu protiv korupcije, a da ne reaguje na afere koje „drmaju vladu“ i pitala ga da li ima informacije o Ljajiću, kao i da li ima podatke o nameštenom tenderu u kom je navodno učestvovao ministar zdravlja Zlatibor Lončar i o tome na osnovu čega je jednoj firmi ministar prosvete Mladen Šarčević dao sredstva za elektronske dnevnike.

Ona je pitala da li MUP ima podatke o aferi u Tesla banci iz 2011. godine u koju su upleteni navodno bivši predsednik Srbije Boris Tadić i bivši predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Stefanović je rekao da, što se tiče tih afera, MUP za neke vrši provere, ali da se ne može govoriti dok tužilac ne kaže da se sa podacima može izaći u javnost.