Poslanici SNS kritikovali Zelenovića i list Danas

Vesti 06. nov 201823:18 > 23:22
N1

Poslanici Srpske napredne stranke večeras su u Skupštini Srbije kritikovali dnevni list Danas i gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića, navodeći da je nezapamćen primer da neko u svetu "blati svoju zemlju", kao što to čini Zelenović u Strazburu pred Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović optužio je na sednici parlamenta list Danas da vodi „harangu protiv SNS i nedužnih ljudi“, koja je nezabeležena još od vremena Gebelsa i Adolfa Hitlera, a njegov zamenik Vladimir Orlić taj dnevni list je nazvao „Danasoid“, a za novinare tog lista rekao da su „sramota za srpsko novinarstvo“.

POVEZANE VESTI

„Dok mi sada govorimo u Skupštini Srbije, gradonačelnik Nebojša Zelenović izgovara najteže optužbe i klevete na račun Srbije. A sve to direktno prenosi televizija Šabac i list Danas preko svoje Fejsbuk stranice“, rekao je Martinović.

On je naveo i da je „malo“ slušao šta je Zelenović govorio u Strazburu i čuo kako govori da visoki funkcioneri, ministri i pojedini haški osudjenici vrše pritiske na odbornike u Skupštini grada Šapca da predju na stranu SNS.

Martinović je naveo da je i on godinama bio u opoziciji, ali da mu nikada nije palo na pamet da ode bilo gde, pred bilo koju medjunarodnu instituciju i da loše priča o svojoj državi. Martinović je kazao i da je Zelenović samo „pro forme gradonačelnik Šapca, jer je stvarni lokalni šef u Šapcu Dušan Petrović“.

„To je čovek koji je direktno povezan sa šabačkom narko mafijom. On se družio sa izvesnim Moravom, sa braćom Suvajdžić, koji su notorni kriminalci. On je stvarni upravljač grada Šapca, a Zelenović je samo Petrovićeva produžena ruka“, rekao je Martinović.

On je kazao i da Zelenović neće da kaže u Savetu Evrope da je državna revizorska institucija pronašla da je budžet Šapca oštećen za preko pet miliona dinara i da neće da kaže da bi taj grad bio potopljen pre nekoliko godina da nije reagovala vlast Srbije.

Martinović je kazao i da list „Danas“ sprovodi „najgoru moguću harangu protiv SNS“.

„Mislim da je ovo nezabeleženo još od vremena Gebelsa i Adolfa Hitlera da se na centralnim stranicama lista ‘Danas’ vodi najgora moguća kampanja protiv Bobana Birmančevića, Vlade Kneževića, SNS, Veselina Šljivančanina“, dodao je Martinović.

On je kazao da se ljudi optužuju za neverovatne stvari u kojima nikada nisu učestvovali i sa kojima nemaju nikakve veze, osim što su ukazivali da se u Šapcu lokalna vlast krade i da je taj grad ekonomski potpuno devastiran.