SZS ispred RTS-a organizuje izložbu "Šest godina propadanja"

Vesti 15. nov 201818:03 > 18:04
FoNet/Nenad Đorđević

Savez za Srbiju saopštio je da im je "naprednjačka vlast opštine Palilula" zabranila održavanje izložbe "Šest godina propadanja" ispred zgrade Radio-televizije Srbije, ali da ih to neće sprečiti da je ipak organizuju sutra, 16. novembra u 19 sati ispred zgrade Javnog servisa.

 Savez je naveo da je predsednik beogradskog odbora Pokreta za preokret i gradski odbornik Saveza za Srbiju Miša Bjedov, nakon uredno podnetog zahteva za održavanje izložbe, ranije danas pozvan u opštinsku upravu gde je „faktički isledjivan o sadržajima koji će biti predstavljeni na izložbi“.

„Pozivajući se na navodni interni akt Grada Beograda, izdat krajem oktobra ove godine, kojim se praktično onemogućava prezentacija političkih stavova na otvorenom prostoru, opštinski službenici su poručili: ‘Možete održati, ali bez fotografija i eksponata!?'“, navodi se u saopštenju.

Savez je naveo da „zabranjena izložba fotografijama i drugim eksponatima prikazuje prave rezultate šestogodišnje vladavine jednog čoveka, a vreme i mesto simbolično su izabrani: u 19.00 ispred zgrade RTS, uoči Drugog dnevnika na nacionalnoj televiziji koja je u najvećoj meri odgovorna za prikrivanje stvarnog stanja u Srbiji danas“.

„Režim, koji kroz okupirane medije svakodnevno proizvodi paralelnu stvarnost, u paničnom je strahu jer shvata da je njegov balon laži pred pucanjem. Zato zloupotrebljava sve institucije, izriče zabrane, preti, kažnjava, pokušavajući da spreči bilo šta što se ne uklapa u njegovu viziju ‘napredne’ Srbije. Nas to neće sprečiti, i zbog toga ćemo izložbu ipak organizovati – u petak, 16. novembra, u 19 sati ispred zgrade Javnog servisa“, piše u saopštenju.