Janković ispred Predsedništva o Ivanoviću, kritikuje Brnabić

Vesti 16. nov 201821:16 > 21:24
FoNet/Nenad Ðorđević

Lider Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković je, tokom uobičajenog okupljanja petkom ispred zgrade Predsedništva, podsetio da je prošlo deset meseci od ubistva Olivera Ivanovića i da ubice i nalogodavci još uvek nisu pronađeni.

„Nijedna informacija još uvek nije dobijena, ubica još uvek nije pronađen. Nije ni čudo, jer živimo u zemlji u kojoj se dešavaju ubistva političkih protivnika“, izjavio je Janković.

Lider PSG-a je izjavio i da Građanski blok 381 i PSG neće učestvovati na izborima u Lučanima jer ne žele da „legitimizuju nazadnu demokratiju“, ali su naveli da „neće ostati pasivni i da će se boriti za fer izborne uslove“.

„Mi smo rešili da ne izađemo na izbore u Lučanima, iako imamo sjajan odbor tamo, jer niko od nas se nije uključio u politički život samo da bi postao odbornik“, kazao je Janković.

On je, takođe, kritikovao premijerku Anu Brnabić zbog, kako je rekao, „negiranja ratnog zločina“ tokom intervjua za Dojče vele, i dodao da se, u Srbiji kakvu PSG želi da, „neće legitimizovati ratni zločinci“.

On je rekao i da su „svi u regionu naši prijatelji, a ne neprijatelji, zato što „njih muče isti problemi kao i nas“.

Lider PSG-a je nakon obraćanja, u parku ispred Predsedništva, položio transparent sa pitanjem „Ko je ubio Oliver Ivanovića?“, nakon čega su okupljeni otišli ispred Skupštine Srbije.

Predstavnici Građanskog bloka 381 okupili su se po 23. put na Andrićevom vencu.