Uhapšena dvojica napadača na Borka Stefanovića

Vesti 23. nov 201821:34 > 22:12
Shutterstock

Policija je saopštila da su večeras u Kruševcu uhapšeni M.Ž. (30) i D.G. (31) koji se sumnjiče da su danas popodne u tom gradu napali predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića i još nekoliko mladića. Policija je identifikovala još jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u napadu i za njom intenzivno traga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Informaciju o hapšenju napadača na Stefanovića prethodno je konferenciji za novinare u Beogradu saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Država je reagovala hitno i obavila svoj posao i pokazala da Srbija nije banana država u kojoj možete bilo koga da udarate zbog bilo čega„, rekao je Vučić.

On je kazao da nema pravo da se zalaže za što oštriju kaznu jer bi to bilo mešanje u nezavisnost pravosudja.

On je istakao i da Srbija mora da bude zemlja u kojoj se poštuju ljudska prava i slobode i na različita mišljenja i pravo na javno okupljanje.

Vučić je kazao i da su Stefanović i još dva mladića zadobili lakše povrede.

Podsetimo, Borko Stefanović i aktivisti Levice Boban Jovanović i Marko Dimić, pretučeni su danas popodne uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu.