Drašković: Nije tačno da smo učestvovali u hajci na Đinđića

Vesti 17. mar 201519:27 > 19:29
N1info

Povodom filma “Zoran Đinđić Hipoteka” koji je emitovan prošle nedelje u okviru Pressinga N1, lider SPO Vuk Drašković poslao je demnati našoj televiziji. Drašković je reagovao na navode da su on i njegova supruga učetvovali u medijskoj hajci na ubijenog predsednika Vlade Srbije.

U filmu o Zoranu Đinđiću, Vuk i Danica Drašković kratko se dvaput pominju tako što se navodi da su od 1997. godine postali aktivni učesnici kampanje sa motivom političke i ljudske diskreditacije Zoran Đinđića.

“Ta svesno montirana laž prećutala je da je ta ‘hajka’ bila samo naši svakodnevni i uporni zahtevi Đinđiću da uhapsi svog prijatelja Legiju i njegovu bandu ubica. Prećutana je takođe i ključna činjenica da su ubice Zorana Đinđića, još četiri godine pre tog zločina, ubile četvoricu čelnih ljudi SPO, među njima i Daničinog brata, da sam čudom izbegao smrt koja mi je bila namenjena tog dana, i da sam, nekoliko meseci kasnije, u Budvi ponovo bio meta istih ubica”, navodi Drašković.

“Nismo ni SPO, ni ja, ni moja supruga 1997. pokrenuli ‘hajku’ na nedužnog, nepogrešivog i takoreći svetog Zorana Đinđića. Javno smo mu i gorko zamerali izdaju pobedničke koalicije ‘Zajedno’, gaženje koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu SPO, DS i GSS na parlamentarnim i predsedničkim izborima krajem te godine, i bojkot tih izbora koje bismo sigurno dobili”, poručuje lider SPO.

S obzirom na to da Drašković u reakciji na film iznosi vrednosne sudove i mišljenja, N1 smatra da nema obavezu da objavi ove delove njegovog pisma. Draškoviću je inače ponuđeno da gostuje u emisiji Pressing, ali je on to odbio.