Muke šampiona na Banjici – VK Partizan nema novca za grejanje

Vesti 02. dec 201817:57 > 18:02
N1

Šampion Srbije u vaterpolu - klub "Partizan" nema para za grejanje. Kako ne bi morao skroz da ugasi radijatore, klub preko društvenih mreža moli kompanije za pomoć. "Partizan" je u finansijskim problemima do guše, pa pojedinim zaposlenima duguje i 40 plata.

Situaciju dodatno komplikuje sudski spor oko bazena sa sportskim centrom opštine Voždovac, koja ih – iako suđenje traje – pritiscima primorava da se isele.

Kako živi ovaj sedmostruki prvak Evrope? Jedva će da prezimi. Jer, vaterpolo šampion Srbije nema za grejanje.

„Protekle dve nedelje sigurno smo šest do sedam puta bili van Banjice. Ovde nismo ni imali treninge. Zbog te hladne vode nije postojao ni minimum temperature koja je dovoljna za trening. Kad nemate dovoljan broj sati treninga onda ne možete da se pripremite dobro za utakmicu. A što se mene kao šefa struke ovde tiče, najveći problem je ta naša deca, ta naša škola, koja nemaju kontinuitet u treningu“, kaže trener prvog tima VK Partizan Stefan Ćirić.

Zato je vaterpolo klub „Partizan“ uzeo Instagram u ruke. Moli kompanije da sledećih pet meseci klubu uplaćuju po 3.000 dinara mesečno. A možda bi klub sam i napabirčio za grejanje da nije u sudskom sporu oko bazena sa Sportskim centrom „Voždovac“ sa kojim vaterpolitsti dele zgradu. A kada se komšije sude, ne ginu smicalice. Tako je klubu, opštinski sportski centar preoteo dva zakupca. Prodavci sportske opreme, sada kiriju plaćaju opštini, iako se lokali nalaze u „Partizanovom“ delu hale.

„Na taj način oni su uzeli nama 13 hiljada evra na mesečnom nivou. 13 hiljada evra je za vaterpolo klub „Partizan“ mnogo ozbiljan iznos“, kaže direktorka VK Partizan Tatjana Rakas.

Voždovac takođe građanima deli godišnje propusnice za bazen, što klub opštini, po dogovoru, uredno fakturiše.

„Ali nam to nije plaćeno“, kaže Rakas.

A ne pritiska opština klub samo zakidanjem novca – ukazuju u „Partizanu“. Kupili su, prepričavaju, filtere kako bi osavremenili sistem grejanja. Ali filteri leže u kancelariji, jer majstori nisu mogli da ih ugrade.

„Mi smo zatekli metalnu prepreku, koja je bila još obezbeđena katancem ne bi mogli da dođu tu da rade“, kaže Rakas.

Muke vaterpolista „Partizana“ ignorišu svi – žale se u klubu. Čak i onaj kojeg je baš „Partizan“ iznedrio. Igrač koji je vaterpolo uspeh kapitalizovao foteljom u vladi.

„Ministar je rešio problem Vaterpolo saveza Srbije otplativši sve njihove dugove i tako dalje. To je bez daljnjeg u njegovoj nadležnosti. Mi smo u nadležnosti grada“, kaže Rakas.

Koji je, sećaju se u klubu, davno obećao – naći će sponzora. Pokrovitelj se, pak, nikada nije pojavio.