Vučić osudio napade na Matića i Smajlović i pretnje novinarkama Studija B

Vesti 11. dec 201817:01 > 17:05
N1

Predsednik Aleksandar Vučić na Tviteru je osudio napad na predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića i članicu te komisije Ljiljanu Smajlović, ali i uvrede i pretnje upućene novinarkama Studija B.

“Najoštrije osuđujem divljačke uvrede i pretnje na račun (glavne urednice Studija B) Ivane Vučićevic i (novinarke Studija B) Barbare Životić, ali i brutalne napade na Ljilju Smajlović i Verana Matića“, napisao je Vučić na Tviteru.

Ilustrovana politika na naslovnoj strani je objavila uvredljivu foto-montažu na kojoj su Ljiljana Smajlović, Veran Matić, ali i ambasador SAD Kajl Skat.

Matić je tim povodom pozvao institucije da se konačno oglase posle jednomesečne kampanje Ilustrovane za oslobađanje optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Izveštavanje Barbare Životić, reporterke Studija B, sa protesta opozicije „Stop krvavim košuljama“ koji je u subotu održan u Beogradu, izazvalo je na društvenim mrežama žestoke kritike, ali i pretnje i uvrede.

Udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje novinarki Životić, ističući da “izveštavanje kojim se krše profesionalne norme, ne može biti izgovor za pretnje fizičkim razračunavanjem i za lascivne uvrede na društvenim mrežama”.