Trojica Srba ostaju u pritvoru do 24. decembra

Vesti 17. dec 201814:08 > 16:58
N1

Osnovni sud u Prištini potvrdio je svoju raniju odluku da trojica Srba, koje kosovsko tužilaštvo sumnjiči da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, ostaju u sudskom pritvoru do 24. decembra.

Advokat jednog od trojice pritvorenih Miloš Delević izjavio je za RTS da je Osnovni sud potvrdio prethodnu odluku o sudskom pritvoru i najavljuje podnošenje žalbe.

Prethodno je Apelacioni sud naredio preispitivanje odluke o pritvoru, jer nije bilo dovoljno dokaza za njihovo zadržavanje.

„Ponašanje specijalnog tužilaštva zaista predstavlja pravu pravosudnu sramotu. Oni svoj zahtev niti su dopunili, niti su postupili po nalogu koji je Apelacioni sud dao. Specijalni tužilac je danas u sali usmeno eventualno nešto malo dopunio taj svoj zahtev i ostao pri starom koji je Apelacioni sud sam rekao da nije pravosnažan“, rekao je advokat Dejan Vasić.

Advokat Negovan Šaranović rekao je ranije da poništajem prestaju sve pravne posledice akta koji je donet.

„Na osnovu te kvalifikacije okrivljeni treba da budu pušteni na slobodu i nalaze se trenutno u protivpravnom pritvoru“, ukazao je Šaranović.

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić uhapšeni su prošlog meseca u policijskoj akciji u severnom delu Kosovske Mitrovice. Tužilac Šućri Sulja rekao je ranije da tužilaštvo u ovom slučaju ima još osumnjičenih i da se za njima traga.