Saša Janković se povlači iz aktivnog političkog života i s mesta predsednika PSG

Vesti 17. dec 201817:50 > 17:51
N1

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković objavio je na svom Tviter nalogu da se povlači iz aktivnog političkog života.

Kako je naveo, povlači se sa mesta predsednika Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381.

„Činim to jer neću da delim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takođe, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalaže da u tome ne učestvujem“, napisao je Janković.

On je naveo da veruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG i Građanskog bloka 381. Dodao je i da oseća krivicu zbog nedostatka rezultata. „Što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah, već Srbija opet kreće u krug“.

U vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva teško je biti trezven i racionalan, istakao je. „Još je teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste. Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vredni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine“, zaključio je Janković.  

On je na Tviteru komentarisao jučerašnje lokalne izbore u Lučanima i konstatovao da niko nije trebalo da troši ljude i rezurse, i da je to još jedan loš eksperiment. „Izbori će biti fer kad ih bude organizovala privremena vlada, uz podršku sveta“, napisao je ranije danas Janković.