UNS: Uhapšeni zbog paljenja kuće novinara nisu poznati redakciji Žig infa

Vesti 23. dec 201817:30 > 17:33
Izvor: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je imena uhapšenih zbog paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića i navelo da vlasniku tog portala Željku Matorčeviću nisu poznati ljudi koji su uhapšeni, kao i da nikada nisu pisali o njima.

U saopštenju UNS-a se navodi da su „u izvorima bliskim istrazi“ saznali da su uhapšeni Aleksandar Marinković koji se sumnjiči za izvršenje dela, Bojana Cvetković – Šijacki za saučesništvo, a Igor Novaković kao organizator.

„Prema podacima kojima raspolaže policija, sumnja se da je Novaković ranije pozajmio novac Marinkoviću pod kamatom, a kako Marinković nije mogao da vrati taj novac, Novaković mu je predložio da izvrši napad na novinara Milana Jovanovića“, navodi se u saopštenju UNS-a.

Prema podacima UNS-a Cvetković – Šijacki se sumnjiči da je dovezla Marinkovića do mesta napada do kuće, a zatim je Marinković razbio ciglom prozor, polio benzinom Jovanovićev automobil „mercedes“ i zapalio ga, da bi se kasnije požar proširio na celu Jovanovićevu kuću.

„U policiji saznajemo da je posle toga Marinkoviću oprošten dug koji je imao prema Novakoviću i da mu je za obavljen posao isplaćen i dodatni novac“, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su uhapšeni A.M. (1993) i B.S.C. (1981) iz Grocke, kao i I. N. (1977) koji se sumnjiče za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića koje se dogodilo 12. decembra.