Mraz i led otežavaju saobraćaj, zadržavanja na granicama

Vesti 05. jan 201908:27 > 13:43
Tanjug/Dušan Aničić

Mraz i led na kolovozu od jutros otežavaju saobraćaj u većem delu Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Meteorolozi su najavili sneg prvo u severnim, a zatim i ostalim delovima Srbije.

AMSS apeluje na vozače da koriste glavne puteve i da na put kreću u najtoplijem delu dana, između 10h i 16h.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema informacijama granične policije, pojačan je saobraćaj na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj na GP Horgoš i Кelebija, na kojima se vozila zadržavaju od 60 do 90 minuta.

Na GP Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije čeka oko 30 minuta.

AMSS preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Pojačan saobraćaj očekuje se i na pojedinim graničnim prelazima sa BiH i Crnom Gorom, gde su trenutna zadržavanja od 30 do 60 minuta.

Putevi Srbije apeluju na opreznost pred Božić

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ аpelovalo je nа sve učesnike u sаobrаćаju dа posebno budu oprezni zbog poledice i moguće mаgle, kаo i pojаčаnog intenzitetа sаobrаćаjа tokom predstojećeg prаzničnog vikendа.

Takođe su na vozаče apelovali dа bez preke potrebe ne kreću nа put, da obаvezno sa sobom imаju zimsku opremu i lаnce u brdovitim i plаninskim terenimа, kаo i dа brzinu prilаgode uslovimа nа putu. 

„Nа celoj teritoriji Republike Srbije nа snаzi je treći stepen priprаvnosti i svа rаspoloživа mehаnizаcijа je nа terenu 24 čаsа, а ekipe putаrа intervenišu u cilju bezbednog odvijаnjа sаobrаćаjа“, navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.