Simić: Objava Vašington posta o inicijativi Tačija o ukidanju taksi izmišljotina

Vesti 08. jan 201910:25 > 10:28
N1

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je ono što je objavio Vašington post o inicijativi Hašima Tačija da se takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine ukinu izmišljotina.

On je za RTS rekao da su svi članovi vlade u Prištini koji pripadaju Tačijevoj partiji glasali za uvođenje taksi.

Kako je rekao, „Tačijeva desna ruka, Kadri Veselji, javno se hvalio kako je predlog Haradinaja bio da takse budu 30 odsto, a njegov da to bude 100 odsto“.

POVEZANE VESTI

„To je klasična igra dobrog i lošeg policajca u kojoj će jedan glumiti kako, eto, ne mrzi Srbe i poštuje ih kao sagovornike, pre svega naš pregovarački tim i predsednika Aleksandra Vučića, kada se govori o pregovorima u Briselu, a s druge strane, Haradinaj će zastupati tvrdu struju koja treba da stvori takve uslove da Srbima na KiM život bude što teži“, istakao je Simić.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na KiM, Simić je rekao da serije krađa i pljački na KiM predstavljaju još jedan vid pritiska na Srbe pored taksi koje blokiraju distribuciju srpskih proizvoda.

On je podsetio na napade koji su se desili u Stanišoru i Gornjem Kusu – serija krađa i pljački koje su doživeli Srbi u tim krajevima i podseća da je jedna porodica od 1999. godine peti put opljačkana u multietničkoj opštini Novo Brdo.

Prema njegovim rečima, u Gornjem Kusu je verbalno bio napadnut sveštenik koji je krenuo da služi liturgiju u porti crkve.

„To je još jedan vid pritiska na Srbe na KiM, pored taksi koje blokiraju distribuciju srpskih proizvoda, posebno onima koji žive južno od Ibra“, rekao je Simić.