Jak mraz u Srbiji, vanredna situacija u sedam opština

Vesti 12. jan 201908:11 > 08:17
REUTERS/Andreas Gebert

Od jutros u Srbiji uglavnom bez snega, ali s jakim mrazom. Vanredna situacija je na snazi u sedam opština. Glavni putni pravci su prohodni, ali je otežan saobraćaj zbog poledice i snega u brdskim predelima. Iz Sektora za vanredne situacije poručuju da će za dva do tri dana, ako ne bude novog snega, sve vratiti u redovno stanje.

Zbog snega koji je neprekidno padao dva dana, vanredna situacija od juče je u sedam opština – u Novoj Varoši, Lučanima, Raški, Ivanjici, Kraljevu, Arilju i Požegi.

U Srbiji je ovog jutra umeren, a ponegde i jak mraz, magla ili niska oblačnost. Tokom prepodneva u centralnoj i južnoj Srbiji umereno oblačno sa sunčanim periodima. Provejavanje slabog snega očekuje se na severu zemlje. 

Vetar slab do umeren jugozapadni, uveče u skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura od minus 12 do minus pet, najviša dnevna od minus tri na jugu do tri na severu. 

U Beogradu umeren, na širem području grada jak mraz. Tokom dana umereno i potpuno oblačno i malo toplije vreme. Vetar slab do umeren jugozapadni. Najniža temperatura d minus 10 do minus pet, a najviša temperatura oko dva. 

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da je, iako padavine prestaju, dosta hladno u jutarnjim satima i zato postoji opasnost od leda i poledice na putu, a zbog temperatura ispod nule posuta so nema puni i pravi efekat, zbog čega postoji realna opasnost od izletanja sa puta i gubljenja kontrole nad vozilom.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 19. janaura, očekuje se da će od nedelje biti toplije.