Predstavnici Lokalnog fronta: Pred prestonicom smo države koja više ne postoji

N1

Predstavnici Lokalnog fronta su iz Lazarevca nastavili protestno pešačenje i stigli su na oko kilometar i po od Meljaka.

Kako javlja reporterka N1, deluje da će predstavnici Lokalnog fronta ostvariti svoj cilj, po tome kako hodaju po ovako hladnom vremenu i mračnoj i inače opasnoj saobraćajnici Ibarskoj magistrali.

Plan im je da prespavaju u Meljaku, a da put ka Beogradu nastave sutra.

POVEZANE VESTI

„Pada na pamet Čerčilova izjava da će ovo biti kraj početka, na dugom putu koji će doneti državu Srbiji. Država je nestala, nalazimo se pred prestonicom jedne države koja više ne postoji“, rekao je Vladan Slavković.

Odgovarajući na pitanje zašto su šetnju nazvali „Ibarski marš“, rekao je da Ibar povezuje i Kosovsku Mitrovicu i Kraljevo i sudbine ljudi.

„Uvek je bilo nekako drago i lepo izgleda kada se pojavi 10, 15 promrzlih ljudi, ponude nam čaj, rakiju, nešto da se pojede, a nama je želja da stignemo, samo da se presvučemo“, rekao je.

Kaže da je to što izdržavaju tako dugu šetnju pitanje volje, a da će stopala platiti cenu kada sve prođe.

„Očekujemo da ćemo oko podneva biti u takozvanim borićima na Petlovom brdu. Odatle će se kolona formirati i ići svojim putem. Poruka je veoma jednostavna – ima nas više“, rekao je Vladan Slavković.