Novinarka Srpskog telegrafa najavila privatnu tužbu protiv Sergeja Trifunovića

Vesti 23. jan 201912:55 > 12:58
Tanjug/Sava Radovanović

Novinarka Srpskog telegrafa Ivana Žigić najavila je da će podneti privatnu tužbu protiv glumca Sergeja Trifunovića zato što ju je vređao i broj njenog telefona objavio na društvenoj mreži Tviter, dodajući da se ne plaši i da nije tužna, ali da neće dozvoliti da se niko tako ophodi prema njoj.

Ivana Žigić je kazala da je ponašanje Sergeja Trifunovića nedopustivo i da ljudi sa javne scene ne smeju dozvoliti sebi da se nekome obraćaju onako kako se on njoj obratio.

Pročitajte još:

Direktorka Studija B Ivana Vučićević je pozvala sve novinare da „dok tajkun Đilas, Jeremić i Obradović ne upute svim ženama javno izvinjenje“ više ne izveštavaju o njima i njihovim aktivnostima.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da komentari i izjave glumca Sergeja Trifunovića ne mogu da se nazovu komunikacijom i da se po njenom mišljenju takvo obraćanje može nazvati vređanjem.

Ministаrstvo kulture i informisаnjа ocenilo je da je Trifunović neprimerenim objavama na društvenim mrežama povredio dostojanstvo novinarke „Srpskog telegrafa“ Ivane Žigić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i da je podstakao na širenje diskriminacije, mržnje i nasilja protiv onih koji imaju suprotna gledišta.