Vučić o opoziciji: Prilično sam relaksiran, ne bojim se njih ni njihovih pretnji

Vesti 07. feb 201917:54 > 18:05
Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kampanja "Budućnost Srbije", koju je danas započeo, nema veze sa izborima, jer će, bilo da oni uslede za dva ili 12 meseci, pobeda Srpske napredne stranke, čiji je lider, biti izvesna.

Vučić je, tokom obilaska gradilišta autoputa na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri, rekao da se ne boji predstavnika opozicije i njihovih pretnji, i poručio da će, ako Dragan Đilas, Vuk Jeremić ili Boško Obradović, donesu motku s kojom prete, sam da izađe pred njih.

POVEZANE VESTI:

 Vučić je rekao da u kampanji „Budućnost Srbije“ želi da narodu pokaže šta je urađeno u razvoju zemlje i šta će tek da se uradi u budućnosti, a da opozicija ništa neće moći da napravi, jer narod nije na njihovoj strani. On je rekao da je „prilično relaksiran“ u vezi svega onog što radi opozicija, koju optužuje da „poziva na nasilje, vređa novinarke, svakog dana preti“. 

Čudi me da misle da se neko stvarno uplašio, da se neko trese od straha, rekao je Vučić. 

On smatra da je program opozicije neozbiljno sastavljen. 

„Nemate da je bilo ko šta rekao o Kosovu, o Evropskoj uniji, da je bilo koju ekonomsku meru predložio“, naveo je Vučić. 

Prema njegovom mišljenju, sve što opozicija radi, „od medijskog i svakog drugog istupa“, vraćanje je u prošlost.

Vučić je, govoreći o izgradnji autoputa i činjenici da je došlo do obrušavanja kosine u Grdeličkoj klisuri, poručio da „brdo mora da nestane“. 

Rekli su mi ljudi da imaju još problema, ali da će da nastave da rade kosine. Autoput će biti završen do kraja marta, a oni će nastaviti rad. Kad savladavate prirodu, morate da računate i na onu drugu stranu koju priroda nosi – nepredvidivost, izjavio je Vučić.