Stefanović: Nema snimka na kom Nogo nosi vešala, nije se prijavio

Vesti 09. feb 201911:09 > 11:17
N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da jedan od funkcionera pokreta Dveri i poslanik te stranke u Skupštini Srbije Srđan Nogo nije bio u zgradi gradske policije u Beogradu kako bi se prijavio da je nosio vešala na protestu "Jedan od pet miliona" , već da je bio ispred te zgrade.

Stefanović je na Tviteru napisao i da tužilac nije pozivao Noga jer se ne vidi na snimku da nosi vešala na protestu održanom u Beogradu prošle subote. 

POVEZANE VESTI

„To što ste meni pisali na Tviteru ne znači da ste bilo šta prijavili. Za sve što želite da prijavite broj policije je 192“, poručio je Stefanović.

Stefanović je reagovao na pisanje Srđana Noga da je još prošle nedelje obavestio policiju da je on nosio vešala.

„U ponedeljak sam više od tri sata bio u Gradskom SUP-u, rekao sam inspektorima i tražio da dam izjavu, u utorak pozvao postupajućeg tužioca, rekao mu telefonom i tražio da me sasluša. Ja ne znam šta još treba?“, upitao je Nogo.

Nogo mu je danas odgovorio da je pričao sa inspektorima i tužiocem, a naveo je i neka imena.

Maloletni mladić koji je priveden zbog toga što je na protestu u subotu nosio maketu vešala, sinoć je pušten na slobodu. 

Mladić je u pritvoru bio pet dana, a ispred Centralnog zatvora sačekali su ga majka, advokati i narodni poslanik Srđan Nogo.

Advokati mladića rekli su za N1 da je odluka da on provede sve ovo vreme u zatvoru „skandalozna“ i da država to nije smela da uradi. 

Rekli su da mladić nije jeo nekoliko dana, da je bio u strahu, i da mu nije bilo jasno zašto se tu nalazi, kao i ni šta je posledica njegovog pritvaranja. 

Majka maloletnog mladića je prethodno uputila pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a u izjavi za N1 rekla je da je uplašena za „budućnost svog sina“.