Jovanović: Ne osećam se bezbedno, ćerka predsednika opštine mi fotografiše kuću

Vesti 23. feb 201917:42 > 17:52
N1

Aleksandar Marinković i Igor Novaković, osumnjičeni za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina, pušteni su da se brane sa slobode, zato što su, prema navodima Drugog osnovnog javnog tužilaštva, "prestali razlozi zbog kojih im je pritvor određen".

To zapravo znači da je od svih osoba koje se dovode u vezu sa ovim događajem – u pritvoru ostao samo Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka i funkcioner Srpske napredne stranke.

Pre dva i po meseca mu je izgoreo auto u garaži pa cela kuća, iz koje je, srećom, na vreme izašao. Odmah je prstom uperio u predsednika opštine Grocka, koji je tek posle više od mesec dana uhapšen. Dok čeka i sudski epilog, kaže da je zadovoljan radom tužilaštva, iako su izvršioci pušteni da se brane sa slobode. 

POVEZANE VESTI:

„Ja ne vidim nikakvog razloga da bi oni i dalje ostajali u pritvoru. Voleo bih da što pre počne to suđenje, da se to što pre okonča. Oni su priznali svoje delo, potpisali su izjave u prisustvu svojih advokata, da su oni to učinili. Svi su u lancu priznali, sem gospodina Simonovića“, kaže novinar iz Grocke Milan Jovanović.

Iako je tužilaštvo za Simonovića zatražilo produženje pritvora, Jovanović se boji da bi i on u jednom trenutku mogao da bude pušten. I to nije jedino što ga plaši.

„Vidim da se njegova ćerka priključila, da je ona počela da fotografiše moju kuću i obilazi oko moje kuće, tako da baš ne mogu da se osećam bezbedno… Ne mogu da se osećam bezbedno, niti se osećam bezbedno, a ne znam šta će biti kada Simonović bude izašao“, rekao je novinar iz Grocke Milan Jovanović.

A dok je u pritvoru – još je zvanično na čelu opštine Grocka, jer nije pokrenuta procedura koja bi dovela do njegove smene, podseća urednica u NIN-u Vesna Mališić.

„E pošto su ovi pušteni, možda će i on jednog trenutka kad se stiša ta bura da bude pušten, ali ono što je meni neverovatno – taj čovek, Milan Jovanović, je godinama istraživao jeziv kriminal u Grockoj. On je sam rekao, u jednom od brojeva NIN-a, da se neće smiriti dok sve te afere ne dobiju svoj epilog. Mislim da je ovo društvo dužno da mu pomogne“, kaže Vesna Mališić.

Zbog društva i novinara koji su bili solidarni, Jovanović se nada da će u naredna dva ili tri meseca moći da osposobi porodičnu kuću za život. Kaže, iz početka i od nule.