Teofil Pančić, Suzana Grubješić i Zoran Panović u Novom danu

Vesti 26. feb 201916:05 > 16:11
N1

Evropski pokret u Srbiji i Centar za spoljnu politiku predstavio je Novu spoljnopolitičku inicijativu koju je potpisalo 18 organizacija civilnog društva, a koja je upućena predstavnicima vlasti i opoziciji. Traži se postizanje konsenzusa oko spoljnopolitičkog pozicioniranja i međunarodnog položaja Srbije.

Detalje inicijative u temi jutra donosi Suzana Grubješić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji.  

Štampu lista i aktuelnosti komentariše novinar Zoran Panović.

Novinar Vremena Teofil Pančić ovogodisnji je dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović za doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima. O priznanju, ali i novinarstvu, društvenim i političkim vrednostima, vremenu u kojem živimo govoriće u Novom danu.  

Početkom februara počeo je novi krug takmičenja Evropski filmski izazov, koji ljubiteljima filma pruža šansu da besplatno otputuju na prestižni filmski festival u Kanu. Ko sve i pod kojim uslovima moze da učestvuje u takmičenju, saznajte u Novom danu.

U petak, 1. marta u 20 sati u Malom pozorištu “Duško Radović” biće izvedena premijera predstave za decu „Priča o Svetom Savi“. O komadu u Novom danu govoriće glimci glumci Nebojša Ljubišić i Saša Kuzmanović.

Prvi put na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, 28. februara će zajedno u jednom bendu svirati najveći etno-džez pijanista Srbije i najveći etno-džez saksofonista Rusije, Vasil Hadžimanov i Oleg Kirejev.  Kako će zvučati ta srpsko-ruska muzička kombinacija saznaćete do kraja emisije od Hadžimanova i Kirejeva koji će biti naši gosti.