Svedok saradnik na suđenju za državni udar u Crnoj Gori potpuno promenio iskaz

Vesti 11. mar 201923:55 > 23:59
Izvor: N1

Svedok saradnik Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma Aleksnadar Saša Sinđelić kazao je da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, već "običan protest podrške opoziciji".Sinđelić na televiziji Hepi iznio tvrdnje suprotne onima koje je kazao na suđenju.

Upitan da li je svestan da u emisiji priča suprotno nego na suđenju odgovorio je potvrdno.

„Poslije ove emisije, ja mogu da odem u šumu da siječem drva i tamo će vjerovatno doći da me uhapse“, kazao je Sinđelić.

POVEZANE VESTI

Upitan zašto je to uradio, Sinđelić je kazao da „ne želi da jedan Srbin, drugar Bratislav Dikić sjedi u zatvoru, da ostali Srbi tamo sjede zbog politike“, rekao je on.

Sinđelić je, između ostalog, rekao da novac, 125.000 evra koje je podelio optuženima, nije služio za kupovinu oružja i finansiranje terorizma nego da bi nacionalisti, koji su došli u Pogoricu da protestuju protiv ulaska Crne Gore u NATO, imali novca za put, smještaj.

Sinđelić je u emisiji „Ćirilica“ rekao i da su Šišmakov (Eduard) i Popov (Vladimir), za koje Tužilaštvo tvrdi da su agenti GRU, tražili od njega da u Podgorici „napravi lijep skup, da traže izbore te da nisu razgovarali o ubistvu Mila Đukanovića.“

U slučaju pokušaja terorizma završeno je izvođenje dokaza i ostalo je samo iznošenje završnih reči, nakon čega će sudsko vijeće kojim predsedava sutkinja Suzana Mugoša izreći presudu.

Iznošenje završnih reči će početi 13. marta.