Aniti Mančić uručena prestižna nagrada "Žanka Stokić"

Vesti 29. mar 201514:16 > 14:17
Tanjug

Glumici Aniti Mančić danas je uručena nagrada "Žanka Stokić" za sveukupni pozorišni rad kojim je, prema oceni žirija, potpuno opravdano pristupila "dinastiji" čija je rodonačelnica velika srpska glumica Žanka Stokić.

Dobitnica priznanja, Anita Mančić kaže da joj je drago što nagradu „Žanka Stokić“ dobija u trenutku kada je i dalje sposobna da svoj glumačkim radom opravda to priznanje.

„Najbolje je dobijati ovakve nagrade na vrhuncu umetničke snage onda kada tu čast i odgovornost moraš da pravdaš“, istakla je Mančić.

Ona je navela da činjenica da je postala jedna od Žankinih glumica potvrđuje da ono čime se ona bavi u nije uzaludno.

Glumica Mira Banjac, prošlogodišnja dobitnica nagrade Žanka Stokić, zahvalila je Aniti Mančić za saradnju u predstavi Karolina Nojber.

„Nagrada ide u ruke inteligentnoj glumici koja vrlo pažljivo bira svoje uloge“, rekla je Banjac i izrazila očekivanje da će nagrada Žanka Stokić biti dodatni podstrek Aniti Mančić.

Čitajući obrazloženje za odluku žirija, pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević rekao je da Anita Mančić ima izvanredan talenat koji je stavila u službu i komedije i drame.

On je istakao da je žiri u kome su i bili Mira Stupica, Mira Banjac i upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić jednoglasno odlučio da nagrada Žanka Stokić pripadne Aniti Mančić.