Zelena stranka: Naš član Savo Milošević da napusti klupu Partizana

Vesti 03. apr 201909:18 > 09:21
N1

Zelena stranka pozvala je u saopštenju svog člana Savu Miloševića da podnese ostavku na mesto trenera FK Partizan i na taj način, kako se navodi, pošalje poruku da "fudbal u Srbiji mora da se vrati duhu i pravilima fer-pleja i zakona".

Kako se navodi, Zelena stranka smatra da Milošević „ne treba na sebe da preuzima odgovornost za zakulisne radnje koje FK Partizan i srpski fudbal vuku u sve dublje blato korupcije“.

„Kao velika fudbalska i sportska legenda, Milošević ne treba svojim autoritetom da daje kredibilitet ‘grobarima’ srpskog fudbala i Partizana, koji godinama zarad lične koristi urušavaju sport u našoj zemlji, a kao član Zelene stranke treba i ličnim primerom da pokaže naš odnos prema upropaštavanju fudbala u Srbiji“, kaže Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.

Zelena stranka, čiji je Milošević član, naglašava da „političke stranke i sportisti među prvima moraju da se bore protiv anomalija koje sportske klubove pretvaraju u privatne firme koje mešetare i posluju u sivoj zoni“.

„Naša obaveza, i obaveza vrhunskih sportista, što je Milošević nesumnjivo bio, i jeste, je da stanemo u odbranu vrednosti, koje jedno društvo čine uređenim, a sport bi, u svojoj osnovi, trebalo da predstavlja vrhunsku društvenu vrednost“, navodi se u saopštenju.