Gojković: Sednica Skupštine o Kosovu najverovatnije u maju

Vesti 17. apr 201917:13 > 17:16
Tanjug / Dimitrije Goll

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će u maju najverovatnije biti održana sednica srpskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o pitanju Kosova i Metohije.

Gojković je za televiziju O2 kazala da će sednica biti sazvana posle sastanaka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa svetskim liderima.

„Čućemo šta oni (svetski lideri) imaju da kažu, predsednik (Vučić) želi da pristustvuje toj sednici“, kazala je Gojković.

Ona je dodala da će toj sednici verovatno prisustvovati i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić.

Poslanici o „leks specijalisu“ naredne nedelje

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da očekuje da Zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima poslanici usvoje pre uskršnjih praznika, odnosno naredne sedmice.

Gojković je rekla da će Skupština u narednom periodu raspravljati o veoma bitnim zakonima i da bi o tome trebalo da učestvuju i poslanici opozicije.

„Po proceduri očekujem da zakon o švajcarcima bude usvojen do početka uskršnjih praznika, videćemo u kom smeru bude išla debata“, kazala je Gojković.

Skupština Srbije će sutra početi raspravu po hitnom postupku o tom Predlogu zakona.