Prijava REM-u zbog nasilja u rijaliti programu TV Pink

Vesti 25. apr 201913:40 > 13:42
N1

Regulatornom telu za elektronske medije (REM) je, u okrivu kampanje U ime kulture, predata prijava "zbog novog nasilja" na Televiziji Pink, u rijalitiju Zadruga, i zahtev da se dostavi objašnjenje na osnovu čega su ta televizija i TV Hepi dobili nacionalne frekvencije.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, koji je predao te akte, rekao da to već četvrto obraćanje REM-u iz sličnih razloga, zbog emisija te dve televizije, ali da nije bilo odgovora.

On je najavio da će se nastaviti sa takvim obraćanjima, ali da je moguće i da će se kombinovati pravni i aktivistički pristup.

N1

„Često se ističe da su te televizije privatne, ali nacionalna frekvecija nalaže da se vodi računa o javnom interesu“, rekao je Manojlović, navodeći da nije za zabranu rijalitija, već govori o sadržaju programa televizija sa takvom frekvencijom.

Zajedno sa ovim Udruženjem za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, REM-u su se obratiti i ostali učesnici kampanje U ime kulture i to Srbija u pokretu i više drugih udruženja.

Ispred ulaza u REM izveden je performans. Na konopcu su okačeni pojedini odevni predmeti koji bi simblično trebalo da pokažu da se u rijalitiju gleda „prljav veš“ i zatim zamenjeni fotografijama uglednih umetnika, kao nešto sasvim suprotno.

Preko zvučnika je emitovan deo iz, kako je rečeno, Zadruge u kojem se čuju svađa i uvrede.