Srbija primila zahtev za izručenje Svetozara Marovića

Vesti 30. apr 201913:43 > 13:44
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Ministarstvo pravde Srbije primilo je zahtev Crne Gore za izručenje nekadašnjeg predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, kao i zahtev da njegov sin Miloš Marović kaznu na koju je osuđen u Kotoru izdržava u Srbiji, rečeno je za RSE u tom Ministarstvu.

„Ministarstvo pravde Republike Srbije će dobijene zahteve zajedno sa propratnom dokumentacijom proslediti nadležnom sudu na dalje postupanje“, navodi se u odgovoru dostavljenom Radiju slobodna Evropa (RSE).

POVEZANE VESTI

Kako navodi RSE, Crna Gora je 2017. godine raspisala poternicu za Svetozarom Marovićem i njegovim sinom Milošem, zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju su osuđeni za malverzacije u Budvi kojima je naneta višemilionska šteta lokalnom budžetu.

Svetozar Marović je s tužilaštvom potpisao dva sporazuma o priznanju krivice koji ga obavezuju na ukupnu kaznu zatvora od 50 meseci, da državi plati odštetu od 1,1 milion evra, uz dodatnu obavezu od 100.000 evra u humanitarne svrhe. On se nalazi u Srbiji, gde se, kako su saopštili njegovi branioci, leči od depresije.