Pokrenut krivični postupak protiv Šešelja

Vesti 01. apr 201514:16 > 15:12
Tanjug/Zoran Žestić

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas krivični postupak protiv predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je tokom protesta radikala ispred Palate pravde u Beogradu spalio hrvatsku zastavu. Komentarišući pokretanje postupka lider radikala je rekao da ga to raduje.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, postupak je pokrenut i protiv drugih osoba, ali se ne navodi protiv koga.

Šešelj je ranije danas spalio zastavu Hrvatske obrazlažući to time da ga već mesec dana hrvatski funkcioneri napadaju kao da su „udareni topuzom u glavu“.

Predsednik SRS je došao u Palatu pravde gde se održava suđenje njegovom zameniku Nemanji Šaroviću koji je optužen za širenje verske, rasne i nacionalne mržnje tako što je 2013. na protestu ispred Predsedništva Srbije zapalio zastave Kosova, SAD, EU i NATO.

Šešelj: Raduje me krivični postupak

Šešelj kaže da je obradovan što je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog paljenja hrvatske zastave, a pokretanje postupka prokomentarisao je rečima: „znači da je Aleksandar Vučić izgubio glavu“.

„Ja sam srećan što sam zapalio ustašku hrvatsku zastavu i jedva čekam da počne taj postupak“, rekao je Šešelj

Upitan zašto je zapalio hrvatsku zastavu, on je rekao „zato što je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajinu, izvršila u Drugom svetskom ratu genocid nad Srbima i proterala stotine hiljada Srba“.

Ponovio je da se u Hag neće vratiti dobrovoljno i podsetio da je tamo svojom voljom otišao pre 12 godina, ali da zada to ne želi. „Vučić će možda pustiti neku krokodilsku suzu, malo će praviti grimase…ali će na kraju ispuniti naloge i to će im se sve obiti o glavu“ dodao je Šešelj.