Vulin: Ako nas Evropa ne želi, postoje drugi savezi koji nas žele

Vesti 02. maj 201914:17 > 14:18
N1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Srbija strateški orijentisana ka Evropskoj uniji, ali da ukoliko Evropa ne želi Srbiju postoje drugi savezi koji je žele.

„Ako nas neće Evropa ima ko hoće, nismo mi osuđeni na Evropu. Mi želimo da pripadamo, to je naša strateška orijentacija, želimo da pripadamo evropskim vrednostima i hoćemo da sarađujemo, ali ne po cenu da mi moramo da molimo za ulazak u Evropu koja nas ne želi, ako nas ne želi. Kao što vidite postoje i drugi savezi i nacije i narodi koji hoće da sarađuju sa nama na ravnopravnoj osnovi“, rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je rekao da ne mora da znači da će Srbija da uđe u nekakav drugi savez i da ne postoji ništa što je organizovano kao EU, ali Srbija mora ipak „da drži do sebe“ i da se bori za svoje interese.

„Ne znači da ćemo da uđemo u nekakav savez, ne postoji ništa organizovano kao EU, ne moramo da budemo član ničega, ali moramo da držimo do sebe i gledamo na sebe i koji su naši politički i ekonomski interesi. Jel’ nas neće Evropa, naći ćemo načina da nas hoće neke druge velike i moćne zemlje“, rekao je ministar odbrane Srbije.