Vučević: Napadi na Treću Srbiju usmereni na Vučića i SNS

Vesti 01. apr 201515:53 > 15:59
Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da iza "napada" na stranku Treća Srbija stoji zapravo napad na SNS i njenong lidera, predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. DS: Vučević štiti siledžijsko ponašanje.

„Svima je jasno da svi ovi napadi nisu usmereni na Treću Srbiju, već na SNS, na gradonačelnika i naposletku na premijera Aleksandra Vučića“, rekao je Vučević novinarima.

PROČITAJTE JOŠ:

On je ocenio da će to svima postati jasno na osnovu onoga kako se stvari budu „dalje razvijale“.

Kako su mediji preneli, odbornik Treće Srbije u Skupštini garda Novog Sada i generalni sekretar te stranke Aleksandar Đurđev optužio je novinarku Blica Anu Lalić da radi za „hrvatsku obaveštajnu službu“.

On je to rekao nakon što ga je novinarka zamolila za komentar optužbi da je u Skupštini grada verbalno napao konobara i optužio ga da je pokušao da mu otruje kafu. Blic je objavio i da je Đurđev nakon toga bacio šoljicu punu kafe.

Sve ove navode Đurđev je demantovao, a Treća Srbija je najavila da će podneti tužbe protiv onih koji sprovode „hajku“ protiv njih.

Osude napada na novinarku Blica

Uvrede Đurđeva na račun novinarke Blica osudilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kao i opozicione partije, Demokratska stranka i Liga sociajldemokrata Vojvodine, koje su zatražile od Vučevića da izbaci Treću Srbiju iz vladajuće koalicije ili da izađe na prevremene lokalne izbore.

Vučević je danas rekao da SNS „nema problem“ sa raspisivanjem prevremenih lokalnih izbora u Novom Sadu i ocenio da je DS taj koji se plaši izbora.

Povodom uvreda izrečenih na račun novinarke Blica, Vučević je rekao da „ako je napadnuta novinarka“, on to oštro osuđuje i zatražio od nadležnih organa da ispitaju da li je došlo do takvog napada koji predstavlja govor mržnje.

DS: Vučević štiti siledžijsko ponašanje

Opoziciona Demokratska stranka (DS) optužila je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da štiti kriminal i šovinističke ispade svojih koalicionih partnera iz stranke „Treća Srbija“.

„Umesto da gradonačelnik osudi ponašanje jednog izabranog funkcionera koji je napao našeg sugrađanina koji svoj posao godinama radi pošteno, on se upustio u odbranu siledžijskog ponašanja svog koalicionog partnera“, ističe se u saopštenju.

Demokrate navode da „Treća Srbija“ širi govor mržnje i da je „evidentan kriminal“ u javnim preduzećima kojima rukovodi ta stranka.