Brnabić o nabavci aviona za Vladu: Stavljena oznaka "strogo poverljivo"

Vesti 22. maj 201916:56 > 17:00
N1

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da ne može da iznosi detalje o nabaci aviona za avio službu Vlade, jer je na taj posao stavljena oznaka "strogo poverljivo". Kako je objavio Insajder, Vlada je prošle godine postala vlasnik aviona koji je ranije pripadao farmaceutskoj kompaniji EMS iz Brazila koja je i kupac Galenike.

Da li je Vlada Srbije kupila, ili dobila avion Embraer Legacy 600 koji je u njenom vlasništvu od oktobra 2018. godine i da li je to u vezi, i kakvoj, sa prodajom Galenike, s obzirom na to da je prethodni vlasnik letelice bila brazilska farmaceutska kompanija EMS koja je skoro godinu dana ranije kupila ovu srpsku kompaniju?

POVEZANE VESTI

Vlada Srbije ignorisala je zahteve Insajdera da odgovori na ova pitanja, kao i da dostavi ugovor o tom poslu. Detalje ne želi da iznosi ni predsednica Vlade, navodeći da je pod oznakom „strogo poverljivo“.

„Zato što je to avion koji nije avion Aleksandra Vučića ili avion Ane Brnabić, koji niko neće nositi kući, već koji će ostati u Vladi Srbije u vlasništvu Vlade Srbije i nakon našeg mandata za druge državne funkcionere. To je stvar bezbednosti i sigurnosti zemlje i najvažnijih državnih funkcionera. Vi pogledajte da li je pod strogo poverljivo nabavka svih ostalih državnih aviona u svim ostalim zemljama“, rekla je Brnabić.

Serijal Insajdera “Rasprodaja pod zavetom ćutanja” o privatizaciji i poslovanju Galenike nastavlja se u četvrtak u 21 sat na televiziji N1

Kako je pokazalo istraživanje novinara Insajdera u vezi sa privatizacijom najveće i poslednje državne fabrike lekova sporno je mnogo toga – od početne cene koja je iznosila jedan evro, do toga da su se u pozadini odvijali paralelni poslovi koje povezuju iste ljude i iste firme.