Iskradanje gradonačelnika Niša uživo – beži od odbornika Nonića već tri dana

Vesti 22. maj 201917:05 > 17:06
N1

Već treći dan niški odbornik Srđan Nonić protestuje ispred zgrade u kojoj su kabinet gradonačelnika i Gradsko veće, tražeći - s jednim transparentom i uključenom kamerom na mobilnom telefonu, "oslobađanje" lokalnih medija, finansiranih iz gradskog budžeta.

Danas je ostvario ono što mu je bio prvi cilj: uspeo je da sretne gradonačelnika, za koga kaže da je ponovo pokušao da se „iskrade“ preko zadnjeg ulaza Gradske kuće u trenutku kada je Nonić davao izjavu za N1.

POVEZANE VESTI

„Svi znamo da neformalna moć leži samo u rukama SNS-a i nikog drugog. Drugo, on (gradonačelnik Niša Darko Bulatović) je najviši organ… Op, evo ga na drugom izlazu… Gradonačelniče, 94 miliona (dinara) ste dali medijima prošle godine! Zbog čega nećete da pričamo? Pisao sam Vam, nećete da odgovorite, gradonačelniče, okrećete glavu na drugu stranu! I gradonačelnik je pobegao… Eto tako tri dana ja ovde stojim, ovo je ulaz za tehničko opremanje Gradske kuće, svi ovde stoje i eto ja tri dana čekam gradonačelnika ovde – ni jednom nije ušao i izašao na glavna vrata“, kaže Srđan Nonić, odnornik Niške inicijative.

Među onima koji su, ipak, izašli kroz glavna vrata su sekretarka za socijalna pitanja i direktor Centra za socijalni rad.

N1

  Probao je da ih informiše o „zatvorenosti“ lokalnih medija, o 94 miliona dinara opredeljenih iz budžeta za, kako je rekao, „promociju lokalne vlasti“. „Presreo“ je i zamenika bivšeg gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića, takođe „naprednjaka“ i prošao malo uspešnije.

„Da li ste informisani da je Grad Niš 2018. godine dao 94 miliona dinara za finansiranje lokalnih medija i da dve godine niko iz opozicije nije pozvan da gostuje“, upitao ga je Nonić.

„Gde? Na medijima? To svakako nije dobro“, odgovorio mu je Slavković.

Uspeo je da dobije i obećanje većnika iz redova radikala, ali i načelnika Gradske uprave Niš.

Nonić: Načelniče, samo da vas podsetim da ću da dođem kod vas, da vam pišem za te medije, za konkurs koji je pod nadležnošću Gradske uprave…

Načelnik mu je odgovorio da ga čeka.

I dok razgovor sa odbornikom odbija gradonačelnik, koji, tvrdi Nonić, već više od mesec dana ignoriše i zvanični zahtev za sastanak, prolaznici se sami javljaju, upućujući mu podršku, kada već, kaže, niko od kolega neće. Zato je pre tri dana odlučio da lično – ispred Gradske kuće, svakodnevno pokušava da započne debatu.

„Mahom ne žele ništa da kažu, sve gledaju u noge, kao nisu zainteresovani i kao pričaju telefonom“, priča Nonić.

Da im privuče interesovanje za lokalnu debatu između neistomišljenika, odbornik Niške inicijative pokušavaće i svakog narednog dana. U ovakav način političke borbe uključiće i ostale goruće probleme.