CarGo: Sprečeno oduzimanje vozila člana udruženja u Krnjači

Vesti 23. maj 201917:52 > 18:36
Izvor: CarGo

Udruženje građana "CarGo" saopštilo je da je, "uz podršku građana sprečen još jedan pokušaj nelegalnog oduzimanja privatne svojine članu Udruženja CarGo" u Krnjači. Predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić kazao je da je policija vratila dokumenta članu CarGo-a.

Kako je saopšteno iz tog udruženja, „nelegalna akcija oduzimanja vozila trajala je oko dva sata, tako što je prikriveni islednik naručio CarGo uslugu i naveo člana CarGo na Pauk službu koja ga je čekala u tom beogradskom predgrađu da nelegalno oduzme vozilo“.

U prvobitnom saopštenju, rečeno je da je komunalna i interventna policija oduzela vozilo u Krnjači.

CarGo je kasnije saopštio da je akcijom rukovodio isti inspektor koji se u prvoj akciji oduzimanja vozila članu CarGo-a Jovanu Šaroviću, predstavio kao lice sa invaliditetom. Protiv tog inspektora, dodaje se, CarGo je već podneo krivičnu prijavu.

Predsednik udruženja Aleksandar Vučić kazao je da je ovo samo „još jedan vid pritiska na CarGo i institucije nakon jučerašnjeg protesta taksista i njihovih zahteva da se „CarGo“ ugasi.

„Ovo je zaista nečuveno. Nasilje nije rešenje. Beograd treba da bude grad mira i dijaloga, a ne nelegalnog oduzimanja vozila na ulicama. Kakva se poruka šalje građanima koji samo pošteno žele da rade svoj posao, ljudima koji žele da dobiju pomoć na putu, svima nama koji želimo da živimo u normalnoj atmosferi”, upitao je Vučić.

Iz CarGo ističu da je ovo šesti pokušaj oduzimanja vozila, a da je do sada policija oduzela četiri vozila člana Udruženja, a da ih još uvek nije vratila iako, kako kažu, nema zakonsko pravo da ih drži.