Sport Klub i Nova nastavili saradnju sa Friend MTS u borbi protiv piraterije

Vesti 31. maj 201913:57 > 14:00
N1

Vodeći brendovi United media - Sport klub i NOVA, i ove godine će biti zaštićeni od piraterije korišćenjem usluga jednog od najvećih svetskih pružalaca usluga u borbi protiv nelegalnog preuzimanja sadržaja, Friend MTS.

Friend MTS je najveći i najsavremeniji sistem iz Engleske za zaštitu od piraterije, koji dugi niz godina uspešno sarađuje sa velikim svetskim medijskim kućama kao što su Sky, BT, UFC i drugi.

United Media, koja u svom vlasništvu ima četiri nacionalne televizije i više od 25 kablovskih kanala u regionu, je i prethodne godine sarađivala sa ovom kompanijom, a sada je potpisan produžetak tog ugovora.

„Naši sportski kanali, uključujući Sport Klub 1, SK2, SK3, SK4 i Sport Klub HD i ove godine biće zaštićeni automatizovanim sistemom zaštite sadržaja koju nudi Friend MTS. Pored ovih kanala, ključni sportski događaji koje emitujemo na kanalima Nova, Nova S, Nova M i Nova BH biće, takođe, uključeni u ovu zaštitu“, rekao je Duško Martić, rukovodilac content security tima United Media.

„United Media je izuzetno proaktivna u zaštiti svojih i partnerskih sadržaja, a naš interni Anti-Piracy tim blisko sarađuje sa Friend MTS-om u zaštiti naših kanala i sadržaja, na prvom mestu sportskih događaja za kojima vlada veliko interesovanje, poput UEFA utakmica“, ističe Martić.

“Uz evidentni porast striming piraterije koja direktno utiče i na prihode i korisnike u industriji zabave, od ključnog je značaja zajednički napor vlasnika sadržaja, emitera i distributera u zaustavljanju krađe sadržaja”, rekao je Simon Hanna, regionalni potpredsednik za Evropu, Bliski Istok i Afriku u Friend MTS-u.

“Protiv striming piraterije moguće je boriti se efektivno samo zajedničkim naporima i bliskom saradnjom operativnih i tehničkih timova”, dodao je Hanna.

United Media, uz SBB, Telemach u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, Total TV, Net TV Plus i United Cloud deo je United Grupe, vodeće telekomunikacione i medijske platforme u jugoistočnoj Evropi.

U okviru kompanije United Media posluje i TV N1.