Niški odbornik ponovo protestuje ispred Gradske kuće zbog "medijskog mraka"

Vesti 10. jun 201910:56 > 10:59
Fejsbuk/Srđan Nonić

Odbornik opozicione odborničke grupe "Niška inicijativa" u Skupštini grada Niša Srđan Nonić ponovo protestuje ispred Gradske kuće zbog, kako je naveo, "medijskog mraka u gradu, nedostatka dijaloga u medijima, hvalospeva vladajuće koalicije i propovedanja praznoslavlja".

On je pre dvadeset dana prvi put protestovao ispred Gradske kuće, a protest je obustavio nakon što je dobio obećanje gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da će u roku od dve nedelje biti organizovan sastanak predstavnika grada, opozicije i medija na kojem bi se dogovorilo eventualno unapredjenje niške „medijske slike“ koja je, kako smatra, „sada katastrofalna“.

Nonić je najavio da će u slučaju da do sastanka ne dođe, nastaviti sa „gerilskim presretanjem nadležnih ispred gradskih institucija“.

POVEZANE VESTI

„Posle pisanja gradonačelniku, predsedniku Skupštine grada, načelniku Gradske uprave niko nije reagovao, pa ću lično, ne pozivajući građane da se krijem iza njih, pitati sve pomenute u narednom periodu sve vezano za trenutnu situaciju, dok ću ljude koji rade u Gradskoj upravi redovno obaveštavati o svemu, dok idu na posao, na pauzu, na proslavu“, rekao je Nonić agenciji Beta.

On je podsetio da je osnov demokratije u modernom društvu „dobro informisan građanin“, o čemu, kako kaže, govore brojni zakoni i Ustav Srbije.

Nonić je rekao da će u toku dana dok je ispred „gradonačelnikove kancelarije obmana“, primati posete svih građana koji imaju pitanja i predloge i žele da vide odbornika koji ih predstavlja u Skupštini grada Niša.

Najavio je da će u četvrtak protestovati i razgovarati u zgradi Gradske uprave, jer će tada biti održana sednica Skupštine grada Niša.

Nonić je kazao da će i ovog puta na Fejsbuk stranici objavljivati snimke svojih razgovora sa gradskim čelnicima.

Za medije je iz gradskog budžeta Niša za ovu godinu izdvojeno 94 miliona dinara.